Skip to content

Julian Wijmans

Directeur

Ik werk als directeur bij het Wijmans & Partners Instituut. Als directeur hou ik mij voornamelijk bezig met opdrachten op het gebied van Risk and Compliance management, management consulting en coaching. Op het gebied van behandeling ben ik gespecialiseerd in het behandelen van trauma (PTSS), persoonlijkheidsstoornissen en emetofobie (angst om zelf over te geven en/of anderen te zien overgeven).

 

Voor het Wijmans & Partners Instituut ben ik momenteel werkzaam als manager behandelzaken bij Jellinek van Arkin, waar ik verantwoordelijk ben voor de polikliniek, dagbehandelingen en het FACT team in de regio’s Amersfoort en Veenendaal. Daarnaast werk ik bij Sensa en Sanitas, instellingen gericht op interculturele zorg. Hier ben ik als managing GZ-psycholoog verantwoordelijk voor de behandelingen in de volwassenen GGZ en de Kinder & Jeugdzorg.

 

Eerder heb ik onder andere gewerkt bij PSYTREC (Psycho Trauma Expertise Centrum), Sinaï Centrum (Arkin), Altra (jeugdzorg) en justitie.

 

In de basis ben ik neuropsycholoog, afgestudeerd in de Cognitieve en Klinische Neuropsychologie en ik geef naast mijn werk als GZ-psycholoog, ook incidenteel les aan de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit op het gebied van de cognitieve neurowetenschappen en behandelingen.

 

Ik heb het Wijmans & Partners Instituut opgericht omdat ik verschillende specialisaties binnen een klein team samen wilde brengen om zo mensen beter te kunnen helpen. Ik vind het belangrijk dat er meer aandacht is voor de wisselwerking tussen psychische en lichamelijke klachten. Met de expertise binnen het Wijmans & Partners Instituut kunnen we samen werken aan zowel psychisch als lichamelijk herstel.