Skip to content

Daniël van den Berkmortel

Directeur

Ik ben bij het Wijmans en Partners Instituut verantwoordelijk voor de organisatie en uitvoering van interim-opdrachten binnen de geestelijke gezondheidszorg (GGZ). Als GZ-psycholoog heb ik ruime ervaring opgedaan binnen de GGZ als (regie)behandelaar, begeleider van basispsychologen en onderdeel van een multidisciplinair team. Vanuit deze ervaring ben ik in staat een goede inschatting maken wat er nodig is binnen een organisatie aan expertise en hoe dit het beste ingevuld kan worden. Mijn persoonlijke specialismen als behandelaar zijn EMDR, Schematherapie en CGT.

Tevens ben ik betrokken bij het geven van trainingen binnen de GGZ als co-trainer. Dit gebaseerd op mijn ervaring als GZ-psycholoog in het geven van groepstrainingen aan cliënten en deskundigheidsbevordering aan collega’s. Daarnaast geef ik al een aantal jaren les over de psychopathologie aan zorg-professionals buiten de GGZ.

Als persoon zou ik mezelf omschrijven als nieuwsgierig, stressbestendig, doortastend en flexibel. Ik vind het fijn om in teamverband te werken, maar kan ook goed autonoom werken en neem mijn verantwoordelijkheid zowel binnen als buiten het team indien nodig. Daarnaast vind ik zelfreflectie en humor belangrijk binnen mijn contact met klanten, collega’s en/of cliënten.

Voor het Wijmans & Partners Instituut ben ik momenteel werkzaam als manager behandelzaken bij Jellinek van Arkin, waar ik verantwoordelijk ben voor de polikliniek, dagbehandelingen en het FACT team in de regio’s Amersfoort en Veenendaal. Daarnaast werk ik bij Sensa en Sanitas, instellingen gericht op interculturele zorg. Hier ben ik als managing GZ-psycholoog verantwoordelijk voor de behandelingen in de volwassenen GGZ en de Kinder & Jeugdzorg.

Eerder heb ik onder andere gewerkt bij PSYTREC (Psycho Trauma Expertise Centrum), Sinaï Centrum (Arkin), Altra (jeugdzorg) en justitie.

In de basis ben ik neuropsycholoog, afgestudeerd in de Cognitieve en Klinische Neuropsychologie en ik geef naast mijn werk als GZ-psycholoog, ook incidenteel les aan de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit op het gebied van de cognitieve neurowetenschappen en behandelingen.

Ik heb het Wijmans & Partners Instituut opgericht omdat ik verschillende specialisaties binnen een klein team samen wilde brengen om zo mensen beter te kunnen helpen. Ik vind het belangrijk dat er meer aandacht is voor de wisselwerking tussen psychische en lichamelijke klachten. Met de expertise binnen het Wijmans & Partners Instituut kunnen we samen werken aan zowel psychisch als lichamelijk herstel.

Neem contact op met Julian Wijmans