Julian Wijmans Algemeen Manager
Algemeen ( Allan Jansen )

Allan Janssen is een energiek en spontaan persoon die theorie en praktijk op een creatieve manier combineert in zijn functie als algemeen manager binnen het Instituut. Hij studeerde af als maatschappelijk werker op het onderwerp “transculturele risico’s binnen de forensische zorg”.

Hij is mede-oprichter van het instituut en is actief in alle disciplines van het Instituut (bedrijfsmonitoring, coaching en training, GGZ behandeling).

Allan is ervaringsdeskundige op het gebied van agressiehantering en -regulatie door zijn jarenlange ervaring in het werken met doelgroepen in gedwongen kaders.

Door zijn onderzoekende houding en analytisch vermogen is hij snel in staat om de juiste doelen vast te stellen. Samen met zijn cliënten bereikt hij deze doelen op een ongedwongen en kordate wijze.

Met een grote affiniteit voor sport en bewegen maakt hij een professionele combinatie tussen mentale en fysieke ontwikkeling en mogelijkheden.

In de praktijk maakt Allan vooral gebruik van sociale en krachtcompetenties.  Hij kiest in eerste instantie voor een aanpak waarbij hij de relatie met de ander centraal stelt.

Hij kan zich een openminded en evenwichtige  ‘allrounder’ noemen: een gedreven maatschappelijk partner die cliënten helpt een betere levensstandaard te ontwikkelen op professioneel of persoonlijk gebied.

Ervaringen:

Allan is zijn carrière begonnen in de sport waar hij voor verschillende sportdisciplines toernooien en trainingen heeft gegeven en ontwikkeld. Hij studeerde op het  CIOS (sportopleiding), moest hiermee stoppen door chronische blessures. Persoonlijk heeft hij een sterke affiniteit met judo.

Allan heeft hierdoor een carrièreswitch gemaakt naar de forensische zorg waar hij begon in de gevangenis de  ‘Bijlmer bajes’ op de psychiatrische crisisafdeling (FOBA, Forensische Observatie en BegeleidingsAfdeling). Vervolgens is hij overgestapt naar de forensische jeugdzorg om daar te werken op een observatieafdeling voor jongens(FC Teylingereind). Na enkele jaren is hij terug gegaan naar justitie en studeerde af als maatschappelijk werker met als specialisatie: ”forensische zorg , werken in gedwongen kaders”. Bij justitie werkt Allan in verschillende functies met  verschillende doelgroepen waaronder het PPC (penitentiair psychiatrisch centrum)en de ISD (inrichting stelselmatige daders) en hij was lid van het calamiteitenteam (IBT-Intern Bijstand Team).

Allan heeft binnen het PPC waar veel gedetineerden met een agressieprobleem verblijven trainingen ontwikkeld en getest die vandaag de dag de basis vormen  voor zijn huidige agressieregulatietrainingen  binnen Wijmans & Partners Instituut.

Om dit te professionaliseren heeft hij een erkende opleiding ´docent fysieke en mentale weerbaarheid´ afgerond.

Hiernaast heeft Allan zich verdiept in het algemeen management en hier een opleiding voor gevolgd om deze kennis te delen en te vergroten voor de verschillende trainingen en business development projecten.